Cum ar trebui sa se dezvolte transportul, pentru o fluidizare cat mai buna a traficului?

Una dintre marile probleme pe care le are Romania este, fara doar si poate, transportul. Modalitatile de transport, drumurile si posibilitatile prin care poti sa ajungi dintr-un loc in altul sunt destul de mici. Spre exemplu, avem doar cateva aeroporturi mari, pe care le putem numara pe degete,  iar locuitorii unor orase mari, precum Brasov, trebuie sa apeleze la aeroportul Otopeni pentru a putea sa se bucure de transport ultra rapid in alte tari.
Acest lucru nu ar fi tocmai unul neplacut, daca ar fi creata o retea de transport Otopeni Brasov, care sa se poata lauda cu punctualitate, rapiditate si comoditate. Aceasta retea nu este insa, pe deplin completa. Exista cateva modalitati de transport care pot sa ofere beneficii de transport, precum confort si pret bun, insa in ceea ce priveste rapiditatea, mai avem de asteptat putin.


Ce modalitati de transport exista momentan?

Odata ce ai ajuns pe aeroportul international Otopeni si vrei sa te indrepti catre Brasov, posibilitatile sunt destul de mici. Poti opta pentru tren, insa marea problema este faptul ca va trebui sa schimbi in Bucuresti, lucru deloc placut, mai ales daca ai multe bagaje.
Daca bugetul tau este unul consistent, poti alege un taxi. Si aici pot aparea insa destul de multe probleme, in conditiile in care unii taximetristi romani obisnuiesc sa pacaleasca praspat sositii calatori. Asadar, daca optezi pentru aceasta varianta asigura-te ca taximetristul pe care l-ai ales este unul serios.
O a treia varianta este sa alegi transportul in comun. Pe langa tren, aici se pot incadra autobuzele si microbuzele. Este o varianta foarte buna, insa la fel, trebuie sa te informezi inainte de a alege aceasta varianta. Exista destul de multi transportatori privati si unii dintre ei ofera servicii excelente, in timp ce altii au inca o multime de lipsuri. Daca luati in calcul aceasta varianta, va recomandam sa apelati la profesionisti: http://www.direct-aeroport.ro/.

Care sunt solutiile?

Pentru o fluidizare a transportului solutiile sunt destul de greu de atins. In primul rand, este nevoie de o autostrada directa pentru transport Bucuresti Brasov. Este adevarat ca este in plan, insa pana sa fie gata va mai dura ceva timp. De asemenea, modernizarea liniilor de cale ferata si aducerea unor trenuri care sa circule cu viteze superioare ar putea fi de asemenea solutii foarte bune si corecte.

Pana sa vedem toate aceste solutii insa, ne multumim cu ceea ce avem.